Amal sing dhisik dhewe dietung

Amal sing dhisik dhewe dietung

Dadi wong urip kuwi ora gampang, mbuh kuwi dokter, guru, muris sekolah utawa mahasiswa. Contone bocah sekolah, esok tekan awan sinau ngangsu ilmu ning sekolahan. Banjur les, lan sak piturute. Kabeh mau yen ditakokake mesti jawabe kanggo golek kepinteran supoyo duwe masa depan kang padang. Podo padange karo nur matahari.

Ora salah yen awake dhewe golek koyo ngono kuwi mau. Ananging ojo nganti nglalekake kuwajiban liyane kanggo nggolek masa depan liyane. Masa depan akhirat sin luwih dhowo, luwih pasti. Kondone khotib jum’atan kae “luwih pasti tinimbang ilmu pasti”.

Amalan wajib sing kerep diremehkake

Sopo tho wong sing ora kepingin urip mulyo donyo lan akhiran. Wong sing waras akale mesthi pingin mlebu suargo, urip mulyo ning donya lan akhirat. Ning jenenge manungso yo ono salah lan lupute. Ananging kito biso nyudho salah kuwi mau. Salah sijining amalan sing kerep diremehkake yoiku sholat. Kanjeng Nabi Muhammad SAW wis ngomong, “Amal kang dhisik dhewe dietung ono ning dino kiamat saka hamba yoiku sholate. Yen sholate apik moko dheweke wis sukses lan bejo. Sakwalikke yen rusak berarti dhewekke wis gagal lan rugi. [HR.Tirmidzi]

Ono rukun Islam sholat kuwi kewajiban utamane wong Islam sak bubare syahadat. Yen kito gelem ngonceki Al Qur’an lan Hadist, bakal kito temoni keutamaan sholat. Salah sijine disebutkake ono ing kitab Riyadhus Sholihin, wong sing sregep sholat iku koyo-koyo wong kang dhuwe omah sing diubengi kali. Yen tiap-tiap wektu metu ngomah bakal adhus wong kuwi. Artine, wong kuwi mau bakal tetep resik awake. Menowo reged sithik bakal diresiki maneh. Kuwi mau gambarane wong kang biso njogo sholate. Yen wong Islam biso netepi amalan sholat iku, insya Alloh dosa-dosa sing ditindakake bisa dibrusak soko sholat, diresiki kaping limo. Kepenak tho wong Islam iku. Lan isih ono maneh hadist keutamaan sholat, coba sadulur-sadulur buka dhewe ing Riyadhus Sholihin.

Luwih becik maneh, utomone kanggo sadulur-sadulur lanang, biso netepi sholat wajib berjmaah ono mesjid lan tepat wektune. Yen biso nglakokake ganjarane, mungkin kito ora biso ngetung. Sholat sunah fajar wae ganjarane luwih apik sako bumi lan isine. Kuwi sunahe, wajibe? Mesthine samsoyo gedhe. Yo po ra!!!!!

Coba buka tafsirane surat pendhek sing kerep kito waca, Al Ma’un, Ibnu Katsir, lan ahli tafsir liya-liyane(aku yo during maca koq), ning kudu yakin tenan.

Rmd/my own writing

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s